Bağlantıları atla
Yalnizlik korkusu nasil yenilir

Yalnızlık Korkusu Nasıl Yenilir?

Yalnız kalma korkusu, birçok insanın karşı karşıya kalmış olduğu korkulardan biridir. Psikoloji ile yakından ilişkili olan bu durum, insanın fiziksel güvenliğinden şüphe duymasına ya da ruhen yalnız olmaktan korkmasına neden olmaktadır. Çocuklarda olduğu gibi yetişkinlerde de sıklıkla görülen, özellikle de yaşlılık döneminde ortaya çıkan yalnız olma korkusu, insan yaşamını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu nedenle bir uzmandan destek alınması tavsiye edilmektedir.

Yalnızlık Korkusu Nedir?

Yalnızlık Korkusu Nedir?
Yalnızlık Korkusu Nedir?

Yalnızlık korkusu nedir ve yalnızlık korkusu nasıl yenilir? Pek çok insanın yaşamış olduğu bir his olmakla beraber, bireyin fiziksel olarak tek başına kalması durumundan ziyade yalnız olmaktan ve tek başına hissetmekten korkması olarak ifade edilmektedir. Bu gibi bir korkuya sahip olan bireyler genellikle ben merkezci olurken, aynı zamanda göz ardı edilme korkusu ile de karşı karşıya olmaktadır.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

Yetişkinlerde görülen bu korku çoğu zaman yalnız kaldığında panik atak, anksiyete gibi psikoloji ile ilişkili rahatsızlıklar ortaya çıkabilmektedir. Üstelik bu durum kişinin çeşitli nöbetler geçirmesine, şuurunu kaybetmesine ve hatta bayılmasına dahi neden olabilmektedir. Dolayısıyla insanların kötü yaşam standartları ile karşı karşıya kalmaması için bu korkunun üstesinden gelmesi önemlidir.

Yalnızlık Korkusu Nasıl Yenilir?

Yalnızlık Korkusu Nasıl Yenilir?
Yalnızlık Korkusu Nasıl Yenilir?

Pek çok insanın merak ettiği “Yalnızlık korkusu nasıl yenilir?” sorusunun cevabı genellikle kişiye göre değişebilirken bu durumda insanların dikkat etmesi ve uygulaması gereken birçok husus bulunmaktadır. Örneğin; bireyin öncelikle yalnızlığını kabul etmesi, bu durumun üstesinden gelebilmek için atılabilecek en doğru adımdır. Bunun yanı sıra cep telefonu, sosyal medya hesapları ya da sanal ortamlar insanlara fayda sağlamazken, bunun dışında yeni arkadaşlıklar edinmek, sosyal ortamlara katılmak daha faydalı olacaktır. Yine mutsuz ilişkileri sürdürmemek, dışarı çıkıp yeni ortamlara katılmak, ihtiyacı olanlara yardım etmek ve sahip olunanlara şükretmek de yalnızlık korkusunu yenmek için dikkat edilmesi gerekenler olarak gösterilebilmektedir.

Psikologdan Yardım Alabilirsiniz!

Yalnızlık korkusunu yenmek için yapılabilecek başka bir şey ise bir psikolog ya da terapistten destek almaktır. Günümüzde pek çok psikolog bu gibi şikayetlerle kendisine müracaat eden danışanları için öncelikle sorunun kaynağı hakkında araştırmalar yapmaktadır. Bu sayede doğru bir tedavi yöntemi belirleyen uzmanlar, özellikle de uygulamış oldukları terapi yöntemleri ile uzun vadede önemli sonuçlar elde edebilmektedir.


Bir önceki yazımız olan Borderline Kişilik Bozukluğu Nedir? Tehlikeli mi? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

Yorum bırakın

This website uses cookies to improve your web experience.
Konuşmayı Başlat
Randevunu WhatsApp'tan Oluştur
Merhaba,
Merak ettiklerinizi sormak ve online terapi randevusu oluşturmak için WhatsApp'tan konuşma başlatın.