Bağlantıları atla

Yetişkin Terapisi

Kişilerin sağlıklı bir yaşama devam edebilmelerinin ilk şartları arasında fiziksel sağlıklarının yanı sıra psikolojik sağlıklarının da yerinde olması gelir.

Yetişkin Terapisi Nedir?

Günümüzde yaşam şartlarının yoğunluğu ve zorluğu çoğu insanın duygularını kenara itmesine, ne hissettiğini kendisinin bile önemsememesine yol açmıştır. Kişinin kendi duygularının ve düşüncelerinin farkında olmaması sosyal ve özel yaşamında pek çok sorunla karşılaşmasına yol açar. Bu sorunların kaynağının aslında kendimiz olduğunun farkına varmayız. Yetişkinler için uygulanan terapi ile öncelikle kişinin fiziksel ve ruhsal olarak yaşadığı problemlerin farkına varması sağlanır. Kişiler ancak sorunların ve yaşadıkları duyguların farkında olurlarsa ortadaki sorunlar çözüme ulaşabilir. Yetişkin terapisi nedir? sorusuna en net cevap olarak; yetişkin terapileri öncelikle bireylerin kendilerinin farkında olmasını, daha sonra da yaşadıkları duygu ve düşüncelerin farkında olmasını sağlaması söylenebilir.

Yetişkin Terapisinin Amacı Nedir?

Yetişkin terapilerinin genel manadaki amacı sağlıklı bireylerde oluşan bir toplumun oluşumuna katkı sağlamaktır. Bireysel anlamda cevaplamak gerekirse; yetişkin terapilerinin amacı kişinin çeşitli nedenlerle bir kenara ittiği kendi duygularını ortaya çıkartmasını sağlamaktır. Uzman kadromuz ile verdiğimiz hizmet kapsamında bu terapilerde kişilerin önce kendisini, sonra yaşamını önemser hale gelmesi için çaba harcıyoruz. Yetişkin terapilerindeki amaç fiziksel sorunların farkındalığını sağlamakla birlikte ruhsal sorunların da ortaya çıkartılmasıdır. Bu sayede sorunların kaynağına inilmiş, kişinin ikili ilişkilerde yaşadığı iletişim gibi sorunlar çözüme doğru yol alınmış ve daha sağlıklı bir yaşama doğru bir adım atılmış olur.

Yetişkin Terapisi Kimlere Verilir?

Bize ulaşan ve yaşamında bir sorun olduğunu fark ettiğini bildiren, bu sorunlar ile ilgili bir uzmandan yardım almak istediğini belirten kişileri yetişkin terapisi programlarımıza dahil etmekteyiz. Buradaki en önemli nokta kişinin terapiyi kendi isteğiyle almak istemesi, sorunların bu yolla çözüme ulaşacağına inanması, yaşadığı sorunların farkında olması ya da farkında olmak istemesidir. Zaten bir psikiyatristle görüşen ve ilaç tedavileri devam eden kişilerin yetişkin terapilerine katılmalarında bir sakınca yoktur. Yetişkin terapilerini kendisiyle ve etrafındaki kişilerle ilgili sorunlar yalayan kişilerin bu sorunlarını irdelemek, derinlemesine ele alınarak çözülmesini sağlamak ve bireylerin hem kendisi hem de çevresiyle uyumlu bir şekilde yaşamına devam etmesini sağlamak için düzenlemekteyiz. Uzmanlarımız terapi sırasında öncelikle empati yöntemini kullanarak kendini terapi gören kişinin yerine koyarlar. Böylece sorunu anlamak çok daha kolay bir hale gelir. Empati yöntemi ile sorunu olan kişinin duygularını ve düşüncelerini anlama yoluna giden uzmanlarımız bu sayede terapilerde çok daha hızlı ilerler ve sonuca ulaşırlar.

Uzman Klinik Psikolog Yasin İlker, yüksek lisans eğitimini Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında tamamladı. Yüksek lisans tezini “Davranışsal İnhibisyon Sistemi ve Davranışsal Aktivasyon Sisteminin Yeme Bozuklukları ve Duygusal Yeme ile İlişkisinin İncelenmesi” konusuyla tamamladı. Üsküdar Üniversitesi Nörobilim alanında doktora programına devam ediyor.

Sizi Arayalım

This website uses cookies to improve your web experience.
Konuşmayı Başlat
Randevunu WhatsApp'tan Oluştur
Merhaba,
Merak ettiklerinizi sormak ve online terapi randevusu oluşturmak için WhatsApp'tan konuşma başlatın.