Bağlantıları atla
Tartismada soylenmemesi gereken cumleler

Tartışmada Söylenmemesi Gereken Cümleler!

Evliliklerde, çalışma ortamında, arkadaşlar arasında ya da ilişkilerde pek çok insan zaman zaman tartışmalar yaşayabilmektedir. Bu durum hemen hemen her insanın günlük yaşamında sıklıkla karşılaşmış olduğu bir durum olurken, tartışma esnasında sarf edilen bazı sözler karşı tarafın psikolojisini olumsuz yönde etkileyebilmekte ve bu durum ilişkileri zedeleyebilmektedir.

Uzmanlar tarafından sunulan tavsiyeler doğrultusunda tartışmada söylenmemesi gereken sözlere birkaç örnek göstermek gerekirse; boşanmak istiyorum, tıpkı baban gibisin, çocuğu korkutuyorsun ya da üzüyorsun, tam bir korkaksın, hepsi senin suçun, her zaman aynı şeyi yapıyorsun gibi cümleler, ilişkileri ve insan psikolojisini önemli ölçüde etkileyebilmektedir.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

  • Her Zaman Aynısın!

Tartışmada söylenmemesi gereken sözlerden ilki “Her zaman aynısın” sözüdür. İnsanlar genellikle benzer konular üzerinde yaşadıkları tartışma içi bu sözcüğü sarf ederken, bu sözler ne yazık ki tartışmayı uzatmaktan başka işe yaramamaktadır.

  • Tıpkı Baban Gibisin!

Genellikle kişi karşısındakini üzmek amacıyla “Tıpkı Baban gibisin” sözcüklerini kullanabilmektedir. Fakat hayatta herkes özgün olmayı arzularken, insanın babasının kötü huyları ile anılması da oldukça kırıcı olabilmektedir.

  • Hepsi Senin Suçun!

Genellikle birlikte yapılan ancak olumsuz sonuç alınan işler hakkında kullanılan “hepsi senin suçun” sözcükleri tartışmada söylenmemesi gereken cümleler arasında yer almaktadır. Bu durum yangına körükle gitmekten başka bir fayda sağlamazken, bunun yerine suçu beraberce üstlenmek ve çözüm yolu üretmek daha faydalı olacaktır.

  • Çocuğu Korkutuyorsun/Üzüyorsun!

Tartışma esnasında çocuğun ağlaması ile sorumluluk tam anlamıyla karşı tarafa yüklenmektedir. Halbuki yaşanan tartışma tek taraflı olmazken, “sessiz ol, çocuğu korkutuyorsun” demek yerine “sessiz olalım, çocuk sesimizden korkuyor” demek daha faydalı olacaktır.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

  • Çok Korkaksın!

Yine tartışma esnasında kullanılmaması gereken sözlerden biri de “çok korkaksın” gibi sözlerdir. Muhatabı büyük ölçüde yaralayan bu sözler, aynı zamanda bireyi ve muhatabını toplum içinde küçük düşmesine neden olmaktadır.

  • Boşanmak İstiyorum!

Tüm bunların yanı sıra “boşanmak istiyorum” sözleri de her tartışma ve kavgada söylenmemesi gereken sözler arasında yer almaktadır. Evlilikleri büyük ölçüde etkileyen bu sözler tartışma esnasında sarf edildiğinde, çoğu zaman pişmanlık ve özürlerle geri dönmektedir. Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalan çiftlerin kesinlikle bir uzmandan destek alması önerilmektedir.


Bir önceki yazımız olan Yükseklik Korkusu (Akrofobi) Nedir? Tedavisi Mümkün mü? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

This website uses cookies to improve your web experience.
Konuşmayı Başlat
Randevunu WhatsApp'tan Oluştur
Merhaba,
Merak ettiklerinizi sormak ve online terapi randevusu oluşturmak için WhatsApp'tan konuşma başlatın.