Panik atak çağımızın hastalığı olarak bilinir. Kişinin olumsuz bazı durumlarla karşılaşması halinde ortaya çıkabildiği gibi, ortada belirli bir sebep yokken de görülebilir.
Genel olarak ani bir şekilde meydana gelen ve ara sıra tekrarlayan, hastanın yoğun ruhsal sıkıntı hissetmesine ya da korkmasına yol açan nöbetler olarak bilinmektedir. Hastalar tarafından nedeni çözülemeyen bu hastalık panik atak olarak adlandırılır. Nöbetleri aniden gelir ve gittikçe daha şiddetli bir hal alır. Genellikle yarım saat ile 1 saat arasında devam eder ve kendiliğinden geçer. Bu atak ortada hiçbir sebep yokken de ortaya çıkabilir; deprem, trafik kazası ve yakın birinin ölümü gibi durumlarda da aniden ortaya çıkabilir. Bu hastalığı olan kişilerin yaşam standartları düşer. Hastalar yaşadıkları çeşitli korkulardan dolayı kendilerini diğer insanlardan ve çevrelerinden, çoğu zaman da sosyal yaşamdan soyutlarlar. Bu korkular arasında en belirgin olanı ölüm korkusudur. Sürekli öleceğini düşünen hasta bunu engellemek için hiçbir şey yapmaz ve bir depresyon haline bürünür.
Atak belirtileri kişiden kişiye değişiklik gösterse de genel olarak uzmanlar tarafından tespit edildiği üzere aşağıdaki gibidir.
Hemen randevunuzu alın, ilk görüşmenizi ayarlayın!
Tedavi yöntemleri arasında ilaçla tedavi, psikolojik destek, TMS seansları ile tedavi yer alır. İlaçla bu atağın tedavisi sırasında uzmanlar ilaçların etkisinin en az 2 hafta gibi bir sürede görüleceğini, sabretmenin bu hastalığın tedavisinde önemli rolü olduğunu söylüyorlar. Psikolojik destek alarak da mümkün olan panik atak hastalığında psikoterapi uygulamak suretiyle hastalığa eden olan nedenler ortadan kaldırılmaya çalışılır. Buhastalarının ilaçla tedavi ve psikoterapi ile tedavi yöntemlerine olumlu sonuçlar vermemesi halinde TMS seansları devreye alınabilir. Bu yöntemde manyetik simülasyonla beyindeki panik atak merkezi sıfırlanır ve kalıcı tedavi yolları denenir. TMS seanslarının bilinen yan etkisi bulunmaz ve her yaştan hastaya uygulanabilmektedir.