Motivasyon, insanların yaşamında ve özellikle de iş ya da okul hayatında başarılı olması için gerekli olan bir unsurdur. Günümüzde pek çok insan çalışma esnasında motivasyonu artırmak için pek çok farklı yöntem kullanırken, çoğu zaman bu yöntemler başarılı olabilmektedir. Örneğin; kişinin kendi amacını bulması, geçmişini ve geleceğini gözünde canlandırması, kendisi için ulaşabileceği bir hedef belirlemesi, aktif olması, pes etmemesi, sorumluluk sahibi olan arkadaşlar edinmesi, başarı hikayeleri okuması ve hatta spor ya da meditasyon yapması, motivasyonu artırmak için birer yöntem olarak gösterilebilmektedir.
Motivasyon, insanların pek çok işi başarabilmesinin en iyi yolu olarak gösterilmektedir. Motive olmanın en iyi yollarından biri ise hayatta bir amacın olmasıdır. İnsanın kendisi için bir amacının olması, devam edebilmesi için güç kazandırmakta ve psikolojisini yüksek tutmasını sağlamaktadır.
Motive olmak için bir diğer yöntem ise edinilen arkadaşların sorumluluk sahibi olmasına özen göstermektir. Örneğin; iş yerindeki bir arkadaşınızla 100 müşteri hedefi belirleyerek rekabet içerisine girebilir bu sayede çalışma isteğinizi de artırabilirsiniz.
Hemen randevunuzu alın, ilk görüşmenizi ayarlayın!
İnsanların küçük lokmalık hedefler belirlemesi ve bu hedeflere ulaşması motive olmanın en iyi yollarından biridir. Bu sayede yavaş yavaş hedefi artırarak daha çok başarı elde edebilmek mümkündür.
Motive olmak için en iyi yollardan bir diğeri de spor ya da meditasyon yapmaktır. İnsanlar spor ve meditasyon ile zihnini boşaltarak kendisini psikolojik olarak rahatlatmakta ve daha iyi motive olmaktadır.
Başarı hikayeleri insanı en çok motive eden faktörlerden biridir. Özellikle de hayatta çok büyük işlerin üstesinden gelen insanların hikayeleri, motivasyonunuzu artırma konusunda büyük fayda sağlayacaktır.
Geçmişinizi e geleceğinizi gözünüzde canlandırarak nerede olmak istediğiniz ve hedefinizi netleştirebilirsiniz. Bu sayede geleceğe odaklanarak hedefinize daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.
Motivasyon konusunda yetersiz kaldığınız yerlerde mutlaka bir psikologdan destek almalısınız. Hemen hemen her psikolog danışanlarını dahil ettiği terapi ile rahatlamalarını sağlamakta ve belirledikleri hedeflere nasıl ulaşabileceklerini öğreterek motive edebilmektedir.
Bir önceki yazımız olan Histrionik Kişilik Bozukluğu Nedenleri ve Belirtileri başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.