Bağlantıları atla
Bulimia hastaligi nedenleri ve tedavisi

Bulimia Hastalığı Nedenleri ve Tedavisi

Bulimia Hastalığı kişilerin kısa süreler içinde normal insanların yiyebileceği miktardan daha çok yemek yemesidir. Yani yemek yeme isteğinin durdurulamaması Bulimia Hastalığı belirtileri arasındadır. Kişi Bulimia atakları sırasında yeme isteği kontrol altın alınamaz. Bu durumda Bulimia hastaları kilo almamak için kendilerini kusturma, dışkılamayı idrara çıkmayı artırmayı sağlayan yollara başvururlar. Bulimia hastalarının aç kalmayı tercih ettikleri, idrar ve dışkı amaçlı ilaçlar kullandıkları, ağır egzersizler yaptıkları gözlemlenir. Hastaların yaş aralığının genellikle 18 ile 24 yaş arasında olduğu, kadınlarda daha sık görüldüğü bilinir.

Bulimia Hastalığı Nedenleri

Bulimia Hastalığı Nedenleri
Bulimia Hastalığı Nedenleri

Bulimia Hastalığı aslında daha iyi görünmek adına verilen psikoloji savaşıdır. Bulimia Hastalığı nedenleri kilo alma ve şişmanlama korkusu, dış görünüşü kötü olursa beğenilmeme endişesidir. Bu kişiler yemek yedikleri zaman kendilerini suçlu hissederler. Tiksinerek yemek yerler veya hiç yemek yemezler. Sürekli kusma eğilimindedirler.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

Bulimia Hastalığı nedenleri ayrıca psikolojik de olabilir. Bu nedenler kişinin mutsuzluk eğiliminin olması, özgüven eksikliği, kaygı bozukluğu, obezite, sosyal fobi ve anne babanın aşırı ilgisi veya ilgisizliği şeklinde belirtilir. Çocukken çok kilolu olan kişilerde zayıf olma takıntısı da sık rastlanan Bulimia nedenleri arasındadır.

Bulimia Hastalığı Belirtileri

Belirtileri
Belirtileri

Bulimia Hastalığı belirtileri yemek yedikten sonra kusma, depresyon hali, kısa sürede çok hızlı yemek yeme, kısa sürede normalin çok üzerinde yemek yeme, yemek yedikten sonra pişmanlık duyma, aşırı sinirlilik, egzersiz yapma takıntısı, nabız ve kalp atışı düzensizlikleri, uzun süre aç kalmak isteme, ani kilo alma ve verme olarak sıralanabilir.

Bulimia Tedavisi Mümkün mü?

Bulimia Hastalığı tedavisi mümkündür. Alınacak olan uzman psikolog desteği ile bu sorun tedavi edilebilir. Psikologlar bu hastalığın tedavisinde bilişsel davranış terapisi gibi terapi eğitimlerine başvururlar. Ancak sadece psikolojik destek kimi hastalarda yeterli olmayabilir. Besin desteği ve ilaç uygulamalarıyla Bulimia Hastalığı tedavisi kombine bir şekilde yürütülür. Bulimia Hastalığının tedavisinde başarı oranı anoreksiya hastalığındaki başarı oranından daha fazladır. Bulimianın yeniden görülme ihtimali yüksek olduğundan tedavisi de kalıcılığı yakalamak adına uzun sürer.


Bir önceki yazımız olan Hayır Diyememek Hastalık mı? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

Yorum bırakın

This website uses cookies to improve your web experience.
Konuşmayı Başlat
Randevunu WhatsApp'tan Oluştur
Merhaba,
Merak ettiklerinizi sormak ve online terapi randevusu oluşturmak için WhatsApp'tan konuşma başlatın.