Bağlantıları atla
Evlilik oncesi cinsel terapi almali misiniz

Evlilik Öncesi Cinsel Terapi Almalı Mısınız?

Evlilik öncesi cinsel terapi ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanmak, günümüzde birçok çift için önemli faydalar sağlayabilmektedir. Genellikle evlilikte karşılaşılabilecek vajinismus, cinsel istek azlığı, erken boşalma, ağrılı birleşme, sertleşme sorunları ya da bunun gibi daha pek çok cinsel sorunların önüne geçebilme konusunda oldukça etkili olan evlilik öncesi cinsel terapi, psikolog ve cinsel terapistler tarafından gerçekleştirilebilmektedir. Bu nedenle de çiftlerin daha mutlu ve sağlıklı bir evlilik için cinsel terapi görmesi tavsiye edilmektedir.

Evlilikte cinselliğin yeri ve önemi oldukça büyük olduğundan, bu konu hemen hemen her çiftin ilgi alanına girmektedir. Her ne kadar evliliğin yalnızca bu konudan ibaret olduğunu söylemek mümkün olmasa da cinselliğin evliliğin tamamlayıcısı olduğunu söylemek mümkündür.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

Evlilik ve Cinsellik

Evlilikte mutlu ve sağlıklı bir cinsel yaşam için en önemli konulardan cinsellikle alakalı doğru bilgilere sahip olmaktır. Bu nedenle çiftlerin sağlıklı bir cinsel yaşam sürdürebilmesi adına evlilik öncesi cinsel terapi olması önemli bir detaydır.

Cinsellikle alakalı çiftlerin sahip olduğu yanlış ya da eksik bilgiler, bu alanda çeşitli sorunların ortaya çıkmasına yol açabilir. Özellikle de Türk toplumunda cinselliğe bakış açısı çocukluk döneminden itibaren kişilerin zihnine yerleşmekte ve çeşitli cinsel sorunlara neden olmaktadır. Bu problemlerse ilerleyen dönemlerde evlenen çiftlerin cinsel yaşamına olumsuz yönde etki etmektedir.

Türk toplumundaki bazı değerler hala evlilik öncesinde cinselliğe uzak bir yaklaşım sergilemektedir. Bu bakış açısı sebebiyle birçok çift, çoğu zaman evlenmeden önce cinsel birliktelikten kaçınmaktadır. İnsanlar kültürel değerleri ve inançları sebebiyle evlilik öncesinde cinsel birlikteliğe sıcak bakmayabilir. Fakat evlenmeden önce bu gibi konulardan bahsetmeleri ve birbirini tanımaya çalışmaları gerekir. Böylelikle evlilik sonrasında herhangi bir sorunla karşılaşmamak adına sorunları önceden tespit edip çözüm arayışına girebilirler.

Evlilik Öncesi Cinsel Danışmanlık Almak Neden Önemlidir?

Evliliklerde cinsellikle alakalı herhangi bir problem yaşamamak adına doğru bilgiye ulaşmak önemlidir. Doğru bilgiye erişim sağlamak konusunda da cinsel danışmanlık almanın önemi büyüktür. Çiftlerin gerek ilk gecesinde gerekse sonraki süreçlerinde sağlıklı ve mutlu cinsel birliktelikler yaşayabilmesi için uzman terapistlerden danışmanlık alması, sorunların ortaya çıkmasının önüne geçecektir.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

Evlilik öncesinde çiftlerin cinsel bilgilerinin yetersiz ya da yanlış olduğunu düşünmesi, ilk gece ile alakalı kaygılarının olması halinde cinsel terapi alması gerekir. Bu sayede olası sorunların önüne geçebilmek, daha mutlu bir cinsel yaşamın kapılarını aralayabilmek mümkündür.

Cinsel Terapi Hangi Durumlarda Gerekli?

Cinsel Terapi Hangi Durumlarda Gerekli?
Cinsel Terapi Hangi Durumlarda Gerekli?

Cinsel terapi genellikle çiftlerden herhangi birini ya da her ikisinin yaşamış olduğu çeşitli cinsel sorunlarda gerekli olan bir tedavi yöntemidir. Örneğin; erkeklerde görülen sertleşme, cinsel istek azlığı, erken boşalma, geç boşalma ve bunun gibi durumların üstesinden cinsel terapi ile gelebilmek mümkündür. Bunun dışında kadınlarda görülen vajinismus, cinsel isteksizlik, sancılı birleşme, anorgazmi ve bunun gibi sorunlar da yine cinsel terapi gerektirmektedir.

Kadın ve erkeklerin yaşamış olduğu cinsel sorunların büyük çoğunluğu psikoloji ile yakından ilişkili olduğundan en başarılı tedavi yöntemi de cinsel terapidir. Evlilik öncesi cinsel terapi sayesinde çiftlerin hangi konuda problem yaşadığı, psikoloji olarak cinsel sorunu tetikleyen faktör, problemin nedenleri gibi konularda araştırmalar yapılmakta ve yönde destek sağlanmaktadır. Üstelik evlilik terapisi sayesinde günümüzde pek çok çift, evlendiklerinde yaşayabilecekleri problemler konusunda bilgi sahibi olduğundan çözümü kendileri de üretebilmektedir.

Evlilik Öncesi Cinsel Terapi Almalı Mısınız?

Evlilik Öncesi Cinsel Terapi Almalı Mısınız?
Evlilik Öncesi Cinsel Terapi Almalı Mısınız?

Evliliklerde cinsellikle alakalı problemler ile karşılaşmamak adına doğru bilgiye sahip olmak oldukça önemlidir. Bu nedenle de doğru bilginin kaynağı olarak gösterilebilen cinsel terapi de evlilik için önemli bir yere sahiptir. Çiftlerin gerek ilk gece gerekse tüm evlilikleri boyunca cinsel hayatında problem yaşamamak ya da yaşadığı problemlere çözüm bulabilmek adına bir psikolog ya da terapistten destek alması gerekmektedir.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

Günümüzde evlilik öncesi terapi daha çok cinsel terapistler ya da psikologlar tarafından verilmektedir. Dolayısıyla evlilik hazırlığı içerisinde olan çiftler bu gibi uzmanlardan rahatlıkla destek alabilmektedir.


Bir önceki yazımız olan Histrionik Kişilik Bozukluğu İlişkileri Nasıl Etkiler? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

This website uses cookies to improve your web experience.
Konuşmayı Başlat
Randevunu WhatsApp'tan Oluştur
Merhaba,
Merak ettiklerinizi sormak ve online terapi randevusu oluşturmak için WhatsApp'tan konuşma başlatın.