Bağlantıları atla
Aldatilma sonrasi guven kaybi mi yasadiniz

Aldatılma Sonrası Güven Kaybı mı Yaşadınız?

Güven, ilişkilerin temelini oluşturan en önemli faktör olurken, günlük yaşantımızda da önemli bir yere sahip olan bir çeşit his olarak ifade edilebilmektedir. İnsanın güveni zor zamanlardan geçtiğinde test edilirken, aldatılma en zorlu testlerden biridir. İnsanı psikoloji açısından oldukça ciddi bir şekilde etkileyen aldatılma hissi, bazı insanların bir daha asla güvenemeyeceğini düşünmesine neden olabilmektedir. Bunun ile beraber öfke, mutsuzluk, hayal kırıklığı, endişe, korku, kandırılmış olma düşüncesi ile beraber insan kendisini yavaş yavaş yalnızlığa itebilmektedir. Aldatılma sonrası yalnızlık oldukça sık bir görülen bir durum olurken, bu süreçte kişi ayrıca depresyon gibi psikoloji problemleri ile de karşı karşıya kalabilmektedir.

Aldatılma Sonrası Tekrardan Güvenebilir mi?

Aldatılma Sonrası Tekrardan Güvenebilir mi?
Aldatılma Sonrası Tekrardan Güvenebilir mi?

Aldatma sonrası güven kaybı yaşayan birinin yeniden birine güvenmesi zor olsa da imkansız değildir. Aldatılma hissi ile ortaya çıkan yoğun duygular çoğu zaman ilişkiyi bitme noktasına taşırken, yaşanılan acılar aldatılan tarafın direkt olarak uzaklaşmasına neden olabilmektedir. Bu durumda kişinin canının fazlaca yandığı bu süreçte bireyin karşısındakine yeniden güvenmesi, güvenli bir bağ kurması çoğu zaman mümkün olmazken, bu gibi durumlarda mutlaka bir çift terapisi görülmesi gerekmektedir. Öte yandan aldatılma sonrası güven kaybı yalnızca aldatan eşe karşı olmazken, diğer pek çok insan için de aynı güvensizlik hissedilebilmektedir. Bu durumda da yine bir psikologdan destek alınmalıdır.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

Birine Yeniden Güvenebilmek için Ne Yapmak Gerekir?

Birine Yeniden Güvenebilmek için Ne Yapmak Gerekir?
Birine Yeniden Güvenebilmek için Ne Yapmak Gerekir?

Aldatılma sonrasında birine ya da partnerinize yeniden güvenebilmek için bazı hususları göz önünde bulundurmak gerekir. Örneğin; bu gibi durumlarda aceleci davranmamak, yoğun kızgınlık halinde iken sağlıklı karar verilemeyeceğinden dolayı kızgınlık azaldığında iletişime geçilmesi önemlidir. Kişinin hissettikleri hakkında konuşması, eşi ile konuşamadığında bir psikolog ile konuşması gerekmektedir. Yaşanan tüm duygu ve hislerin zaman içerisinde geçeceğini unutmamak da önemlidir.

Öte yandan affetmek de bu süreçte önem teşkil etmektedir. Affetmek yapılan tüm yanlışları görmezden gelmek değil, hataları, nedenleri ve sonuçlarını kabul etmektir.

Psikologdan Destek Alabilirsiniz!

Birine yeniden güvenebilmenin en etkili yollarından biri de bir psikologdan destek almaktır. Psikologlar bu gibi durumlarda kişi için uyguladığı terapi yöntemleri sayesinde güven sorununun üstesinden gelebilmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca yeniden denemek isteyen çiftler için de çift terapisi ile daha sağlıklı ve güvenli bir bağ kurmalarına da imkan sunabilmektedir.


Bir önceki yazımız olan Hayır Diyememek Hastalık mı? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

Yorum bırakın

This website uses cookies to improve your web experience.
Konuşmayı Başlat
Randevunu WhatsApp'tan Oluştur
Merhaba,
Merak ettiklerinizi sormak ve online terapi randevusu oluşturmak için WhatsApp'tan konuşma başlatın.