Bağlantıları atla
Her seyi kafaya mi takiyorsunuz

Her Şeyi Kafaya mı Takıyorsunuz?

Günümüzde pek çok insan, özel hayatında, iş hayatında ya da günlük hayatta her türlü şeyi kafaya takmasından rahatsız olmakta ve bu durumdan kurtulabilmenin yollarını aramaktadır. Genellikle psikoloji ile yakından ilişkili olan her şeyi kafaya takmak durumu, insanların yaşamını ve hatta sağlığını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Dolayısıyla her şeyi kafaya takmamak için uygulanabilecek yöntemlerin önemi oldukça büyük olurken, bu gibi durumlarda bireylerin bir uzmandan destek alması da önerilebilmektedir.

Neden Her Şeyi Kafaya Takarız?

Her şeyi kafaya takmak, çoğu zaman bireyin kişilik yapısı ya da psikolojik durumu ile alakalı bir durumdur. Bu nedenle de akla gelebilecek her şeyi kafaya takmak durumu ile alakalı kesin bir nedenden bahsedebilmek mümkün olmazken, kişinin depresyonda olması, bazen bu durum ile ilişkilendirilebilmektedir. Bunun nedeni ise depresyonda her şeyi kafaya takmak pek çok insanın karşı karşıya olduğu durumlardan biri olmasıdır.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

Her Şeyi Kafaya Takmamak Yapabileceğiniz 7 Şey!

  • Farkındalık

Saçma sapan şeyleri kafaya takmak durumundan kurtulabilmek için yapılabilecek en iyi şeylerden biri farkındalık oluşturmaktır. Bazı şeyleri fazla büyüttüğünün farkında olan pek çok insan kendisini frenleyerek bu durumdan kurtulabilmektedir.

  • Pozitif Düşüncelere Odaklanmak

Pozitif düşünce yapısı hemen hemen her konuda olduğu üzere sevgiliyi çok kafaya takmak ya da çeşitli gereksiz düşünceleri büyütmek durumunun önüne geçmeye yardımcı olmaktadır.

  • Düşünme Süresini Kısaltmak

Bu gibi bir sorun yaşayan pek çok kişi, kafaya taktığı durumları uzun süre boyunca düşünmektedir. Düşünme süresini kısaltmak ve düşünmemek için farklı uğraşlar edinmek oldukça faydalı olacaktır.

  • Pozitif Uğraşlar Edinmek

Pozitif düşünceyi oluşturacak ve insanı mutlu edecek uğraşlar edinmek, her şeyi kafaya takmamak için yapılabilecek en iyi şeylerden biridir.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

  • Şükretmek

Şükretmek, hemen hemen her insanında farkındalık oluşturabilen faktörlerdendir. Bu nedenle kafaya takmama konusunda da fayda sağlayabilmektedir.

  • Kişisel Limitler Belirlemek

Bireyin daha çok düşünceleri konusunda kendisine bir limit koyması ve bu limite mutlaka uyum sağlaması, kafaya takma sorununun çözüme kavuşmasını sağlayabilmektedir.

  • Bir Uzmandan Destek Almak

Her şeyi kafaya takmama konusunda yapılabilecek bir başka şey ise bir psikolog ya da terapistten destek almaktır. Bu gibi durumlarda uzmanlar danışanları için bazı terapi yöntemleri uygularken, bu sayede sorunun uzun vadede çözümlenmesini sağlayabilmektedir.


Bir önceki yazımız olan Hayır Diyememek Hastalık mı? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

Yorum bırakın

  1. Saçma olan herşeyi kafaya takıyorum ama elimde olmadan nasıl yenebilirim

      1. Bende son zamanlarda oldukça fazla takıyorum iş hayatım nasıl olucak sevgili hayatım nasıl olucak ufacık sorunlar benim için dünyanın sonu givi gelmeye başladı.

        1. İnsanların benimle imali konustugunu hissediyorum ve uzuluyorum

    1. Bende ayni şekilde herşeyi kafama takıyorum çok düşünüyorum ne yapamam gerekiyor

      1. Ben en ufak şeyi bile çok büyükmüş gibi kafaya takiyorum

        1. Sanki herkes bana değişik davranıyor herkes benimle imali konuşuyor bide biri benimle konuşmada hemen takıyorum

  2. Bende kafaya eşim esmerler güzeldir esmer kadın severim sözünü taktım kafayı yicem.Ben buğday tenliyim zoruma gidiyor sürekli kafamda bu düşünce daralti geldi bana

  3. okuyorum sıra arkadaşımla yakıştırıp onu sevdiğimi söylemişler sınıfta yeniyim alışmaya çalışırken keşke demeye başladım

  4. Bende Yaklaşık 1 aydır herşeyi kafama takiyorum ve ağlama ya başlıyorum buda benim canımı çok sıkıyor

This website uses cookies to improve your web experience.
Konuşmayı Başlat
Randevunu WhatsApp'tan Oluştur
Merhaba,
Merak ettiklerinizi sormak ve online terapi randevusu oluşturmak için WhatsApp'tan konuşma başlatın.