Bağlantıları atla
Kimler bireysel terapi almalidir

Kimler Bireysel Terapi Almalıdır?

Sağlıklı yaşam demek sadece fiziksel sağlığın değil, ruhsal sağlığın da yerinde olmasıdır. Günlük yaşamın yoğunluğu, koşturmacası, stresi ve kişisel sorunlar yüzünden çoğu kişi kendi psikoloji ve ruhsal sağlıklarını çoğu zaman önemsemezler. Bireysel terapi seanslarında öncelikle kişinin kendisinin ve sorunlarının farkında olması, sorunların çözüme ulaşması için adım atması sağlanmaya çalışılır.

Bireysel Terapi Kimler için Gerekli?

Bireysel Terapi Kimler için Gerekli?
Bireysel Terapi Kimler için Gerekli?

Psikolojik sorunlar yaşadığının farkında olan, kaygı bozukluğu sorunu yaşayan, kapalı kalma, hayvanlardan korkma, hastalık, doktor gibi korkuları olan, yaşamının bir döneminde travma yaşamış olan ve bu travma nedeniyle yaşamı etkilenen, sevdiklerini herhangi bir sebeple kaybeden ve bu kayıpla psikolojik olarak baş edemeyen, stresli bir işi olan ve stres yönetimini başaramayan, diğer kişilerle iletişim sorunu olan, öfke kontrolü ve davranış şekli sorunları yaşayan herkes bir uzman psikolog ile görüşüp terapi alabilir.

İletişim bilgilerinizi bırakın, psikolog randevusu oluşturmak için sizi arayalım

Bireysel Terapi Nedir?

Bireylerin içinde bulunduğu duygusal karmaşa ve çıkmazlara neden olan ruhsal sorunlarının uzman psikologlar eşliğinde masaya yatırıldığı, anlaşılmaya çalışıldığı ve elde edilen sonuçlara göre çözüm yolları üretildiği seanslardır. Bu terapilere katılan kişiler belki de o ana kadar hiç kimseyle paylaşmadıkları sorunlarını sohbet ortamında psikoloğa anlatırlar. Bu anlatım sırasında hem bir rahatlama, hem de kendiyle yüzleşme yaşayan kişiler sorunlarının kaynağını uzmanın da yardımıyla daha iyi anlarlar. Bireysel terapiler yaşamlarında bazı konularda çıkmaza giren kişilerin bu durumdan bir nevi kendi çabalarıyla kurtulmalarını sağlamaya çalışan eğitimlerdir.

Bireysel Terapinin Amacı Nedir?

Amacı Nedir?
Amacı Nedir?

Psikolog ve danışan arasında birebir yürütülür. Bu seanslardaki amaç psikoloğa başvuran kişilerin yaşadığı psikolojik sorunları kendi potansiyelini kullanarak çözmesinin sağlanmasıdır. Bu amaçla danışanların uygun şartlarda psikologla konuşması, ona içini dökmesi ve sorunlarını anlatması sağlanır. Danışanlarını dinleyen psikologlar sorunların önce kaynağını tespit ederler, bunu danışana anlatırlar. Danışanların psikolojik olarak sorun yaşamasının asıl nedeni çoğu zaman sorunların kaynağına inmeyerek çözmeye çalışmamalarıdır. Bireysel terapi seansları kişileri bu anlamda yaşadığı karmaşadan kurtarmayı amaçlar. Bu noktada danışanın, psikoloğuna güvenmesi, ona sorunu eksiksiz anlatması ve uzmanın önerilerini yerine getirmek istemesi önem taşır.


Bir önceki yazımız olan Mükemmeliyetçiliğin 3 Nedeni! başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

This website uses cookies to improve your web experience.
Konuşmayı Başlat
Randevunu WhatsApp'tan Oluştur
Merhaba,
Merak ettiklerinizi sormak ve online terapi randevusu oluşturmak için WhatsApp'tan konuşma başlatın.